Es laikam traka palikšu.

***
Es sākumā domāju, ka Akismets ir kāds puisis Ārfikā, kas raksta spamu. Izrādījās, ka tas ir plug-ins. Kā man paskaidroja vīrs – ja ir katliņš, kuru var paņemt tikai ar abām rokām, bet tam pievieno garu kātiņu – tad to varot paņemt ar vienu roku. Tas esot plug-ins. Es laikam traka palikšu.

***
Dators man jautā “Would you like to download and update iOS 9.2.1. for the iPhone “Danes iPhone”. Es vīram prasu – kā dators man var prasīt atjaunot iOSu telefonā, ja telefons vispār nav piesprausts datoram. Vīrs neredzot saka – atļauj. Es atļauju.
Dators saka: “Could not connect to iPhone “Danes iPhone” because it is locked with passcode. Ievadu passcode. Dators saka: ”Could not connect. Error -50”. Es pasaucu vīru. Vīrs: kas Tev te notiek?! Kāpēc telefons updeitējas caur datoru? Es mēma. Par ko mēs visu laiku runājām?! Es laikam traka palikšu.

***
Sēžu sastrēgumā. No kreisās puses viļņveidīgi un regulāri pietuvojas līdēji, kas cenšas tikt labajā joslā. Vienu palaižu, viens pats ielien, esmu mierīga, sēžot pie stūres mācos pašdiscilplīnu. Pietuvojas vēl viens un diezgan bezkaunīgi kantē mani. Piebraucu tuvāk priekšā stāvošajai mašīnai un ar žestiem un sejas izteiksmi cenšos parādīt apmēram šādu frāzi: atvaino, draugs, diemžēl es Tevi nepalaidīšu, jo šī krustojuma laišanas limits ir izsmelts. Līdēju tas pastiešām sanikno, viņš pilnībā atver logu tā parādot, ka ir gatavs sarunai. Es atveru logu pasažieru pusē un esmu gatava klausīties.
“Kas tas ir, ka es jau otrajam prasu un nelaiž?! Tādi bezkauņas kā Jūs, kas citus nelaiž un kavē satiksmi, paskatieties, cik mašīnas aiz manis jau stāv! Jūs uzvedaties cūciski!” Šim cilvēkam droši vien ir kāda neārstējama loģikas izpratnes slimība, tāpēc man paliek žēl nabaga radījuma.
“Ja pateiksiet paldies, es Jūs palaidīšu”, smaidot saku nabaga līdējam.
Tas viņu vēl vairāk sanikno, viņš iespiež grīdā un drāžas uz priekšu lielā ātrumā, apsteidzot visu rindu. Es laikam traka palikšu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code